tiistai 15. tammikuuta 2013

Suttuisia sisäkuvia

Pakkohan sitä oli päästä mallaamaan huonekaluja ja järjestystä nyt kun on tapetitkin seinällä. Pahoitteluni kuvien huonosta laadusta, pitää vissiin laittaa parempi puolisko asialle kuvauksen kanssa, hänellä kun on siitä enemmän kokemusta. Hiukan on vielä epäselvää mihin mikäkin huonekalu sitten lopullisesti päätyy, ja taulujakaan ei seinillä vielä ole. Millähän ne kannattisi kiinnittää? Jollain mistä ei jää rasvajälkiä tapetteihin?


Tässä siis Solangen toimisto/työhuone, jossa hän hoitaa plantaasin kirjanpitoa ja käy läpi tilanhoitajan kanssa plantaasin töitä. Mukaan kuvaan päässyt myös eläinrakkaan Solangen saksanpaimenkoira-perhe. Valtaosa huonekaluista on kippikseltä tai nukke- ja nallemarkkinoilta. Levitettävä laverisohva on hiukan rujo, itsetehty kun on. Kirjahyllyn päällä olevat hopeiset patsaat ovat pääsiäismunien maalattuja figuureja.


Tämä kuva puolestaan plantaasin aulan alaosasta. Tuonne taakse, porrastasanteen alle, jossa on matala senkki, tulee kaapit. Kaiteet ja portaat ovat vielä irrallisia, niin kauan ennen kuin saa lattiapinnat kuntoon. Huonekalut ovat nukke- ja nallemarkkinoilta ostettuja, Virkattu matto saatu lahjaksi ystävältä ja koirat ostettu kirpparilta. Mitähän rotua nuo ruttukuonot mahtavat edustaa? Mukavasti tuli valoa tuohon porraskäytävään kun sahasi puolet yläkerran aulan lattiasta pois. :)


Alakerran kolmannessa huoneessa on ruokasali. Lasivitriini ja divaani on ostettu minimaailmasta, ruokapöytä, takka ja kukka-asetelmat itse tehtyjä. Osa astioista ostettu nukke- ja nallemarkkinoilta ja osa saatu lahjaksi ystävältä. Tuolit Tiimarin puuvalmiita tuoleja, jotka maalattu ja pitäisi vielä päällystää. Valkoinen kaapisto kukkakuvioin myös lahja ystävältä. Pitsireunainen pöytäliina äitini varastoista toimii mattona. Emilie-neiti taitaa haaveilla jostakin divaanilla...


Tämä todella suttuinen kuva on toisesta kerroksesta, Pénélopen makuuhuoneesta. Kuten kuvasta näkyy on pylvässänky vielä hyvinkin vaiheessa. Peililipasto, yöpöytä ja kampauspöytä ovat ostettu uutena, vaatearkku pahvia, jonka olen vain maalannut, ja pieni kultainen arkku on löytö kirpputorilta. Pieni virkattu matto lahja ystävältä.


Yläkerran salista ei kunnon kuvaa saanut ilman salamaa, joten joutui turvautumaan tällaiseen salamalla otettuun versioon, joka on vähän ylivaloittunut. Huonekalut uutena ostettuja Suomesta ja Espanjasta, koriste-esineet sieltä, täältä kokoon haalittuja. Lattialla alakerran aulan maton kanssa samaa sarjaa oleva virkattu matto.


Nämä viimeiset kuvat on vaan nyt lätkitty tänne blogin täytteeksi. Lastenhuoneen paikan vie toistaiseksi musiikkisalin tavarat. Flyygeli, urut ja harppu löytyy, samoiten kuin sohvasarja ilman sohvapöytää. Alunperinkään taloon ei pitänyt musiikkisalia tulla, mutta sitten aloin löytämään/saamaan vähän joka puolelta soittimia, joten nyt niille tulee oma huone. :)


Tämä kuva on siis ullakkokerroksen toisesta huoneesta, jossa tällä hetkellä vain säilössä vähän kaikenlaista. Osa Isabellan huoneeseen tulevaa tavaraa ja osa lastenhuoneeseen tulevaa tavaraa. Tähän huoneeseen olisi siis tarkoitus laittaa Isabellan ja hänen miehensä Benedictin makuuhuone.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti