keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kattoja!

Pitkän sairauslomani aikana olen intoutunut rakentamaan sisäkattoja plantaasin päärakennukseen. Materiaalikustannukset tulivat halvaksi, kun käytin vaan kaikkea, mitä askartelulaatikoista sattui löytymään. Mitään uutta näihin siis ei tarvinnut hankkia.


Kattojen runkona käytin aatopahvin jämiä. Mittasin kattojen koon, ja leikkasin pahvista sopivan kokoisen palaset. Pahvinpalat liimasin tapettikirjasta leikatulle tapetin palalle, reunoihin jätin 2-3 sentin kaitaleet pahvin yli.


Sitten vaan taitoin tapetin reunat pahvin yli, ja näin saatin katon mittojen mukainen siisti runko sisäkatolle. Sitten vain koristeet päälle ja kiinnitys kattoon.



Pienemmän lisäsiiven työhuoneeseen liimasin katon rungon päälle pitsiliinan, jonka koristelin jämähelmillä ja roskiksesta löytämäni rikkinäisen kristallikruunun kristalleilla. Keskellä sijoitin tuollaisen kivijäljitelmälaatan.


Entiseen työhuoneeseen, nykyiseen saliin liimasin hajoitetuista kynttilämanseteista kukkakoristeet, joilla voi hyvin peittää halpis led-valon. Lisäksi koristeina käytin haaraniittien päitä, kakkupapereita ja pitsiliinan.


Toisen kerroksen Pénélopen makuuhuoneeseen koristukset syntyivät kakkupapereista, pitsiliinan paloista, haaraniitin päistä ja kultaiseksi maalatuista kuohuviinipullon metallikorkeista.


Kolmannen kerroksen Isabellan ja Benedictin huoneen katto koristeltiin pitsiliinalla, kristalleilla ja kolmilla erilaisilla helmillä. Keskiosan koristeet ovat Buttercup-nukkekodin ylijäämäpuutavaraa, jotka maalasin hopeiseksi.


Ruokasalin katto koristeltiin kakkopaperilla, pitsiliinalla, mansetin ruusukoristeilla, kristalleilla ja vaaleanpunaisilla helmillä.


Toisen kerroksen kirjaston kattoon tuli myös kakkupapereita, pitsiliina ja koristekäpyjä ja lehtiä.


Kaksosten huoneen kattoon liimasin myös kakkupaperia ja pitsiliinan. Koristeena Buttercup-nukkekodin ylijäämäpuuta kultaiseksi maalattuna, paljetteja ja koristenappi.


Tässä pienemmän lisäsiiven katto jo kiinnitettynä. Aikamoinen urakka näissä on ollut, mutta tulee kyllä komeat katot. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti