tiistai 21. heinäkuuta 2015

Terveisiä Prahasta

Kesälomamatka Prahaan oli positiivinen yllätys. Alun perin löysin Prahasta yhden ainoan nukkekotikaupan, jossa oli paljolti samaa tavaraa kuin nettikaupoissa ympäri maailman. No, siihen kauppaan ei sitten tullut mentyäkään, koska perinteinen kivijalkakauppa sulkeutui pari päivää ennen lomaani ja siirtyi sekin siis kokonaan nettikaupaksi. Surullista, että yrittäjyys tällä alalla näyttää olevan niin kannattamatonta, että fyysisiä kauppoja ei ole enää juuri missään. Olisi ihana päästä hypistelemään tavaroita ja katsomaan kokoluokkien oikeellisuus ennen ostopäätöstä. Täysin tyhjin käsin Prahasta ei kuitenkaan tarvinnut poistua, sillä onnenkantamoisessa löysinkin vanhan ajan lelukaupan, jossa oli myös käsintehtyjä nukkekotitavaroita törkeen halvalla :)


Prahasta löytyi raitiovaunu 22 pysäkin varrelta Rockin Horse Toy Store, jossa oli keinuhevosten lisäksi mm. tällaisia menopelejä nukkekodin asukkaille sekä koossa 1:16 että 1:12.


Itse kauppa löytyy noin 500 metrin päässä raitiovaunupysäkiltä, ja sen tunnistaa tuolla katonrajassa pilkistävästä Keinuhevosesta. Myös nunnaluostari sijaitsee lähellä, joten jos näet nunnia vaeltelemassa päättömästi, tiedät olevasi lähettyvillä.


1:12 koossa löytyi käsityönä tehtyjä puuvalmiita huonekaluja äärettömän edullisesti. Mukaan tarttui kaupasta yhtä sun toista huonekalua orjien asumuksiin.


Nämä leikkikalulaatikot, jotka menisivät helposti roomboxeina olivat myös aika veikeitä ja edullisia. Tosin en tiedä, kuinka tuollaiset saisi matkalaukussa ehjänä kotiin.


Vähän lähikuvaa autoista, traktoreista yms. Omistaja oli mielettömän sympaattinen ja puhui paikalliseksi hyvää englantia.


Käsityötä olevat puiset nuket kuuluivat myös kaupan valikoimiin.


Tällainen 1:24 asuntovaunu + auto olisi irronnut 210 korunalla. Vastaa siis euroissa 8,35 euroa.


Tämä vieläkin pienempi hääjuhla oli sitten jo hivenen kalliimpi. Vajaa 50 euroa siis.


Kaupasta löytyi myös kattava valikoima Marionetti-nukkeja, joista Praha on tunnettu. Mielettömän taidokkaita ja kauniita nukkeja.


Lelujen lisäksi kaupasta löytyi myös laadukkaita taiteilija-tarvikkeita.



Toisaalla Prahassa löysin matkamuistomyymälän, josta löysin Japanilaisen kellon. Millään varmuudella en kyllä osaa sanoa, kuinka tästä karuselli-kellosta aikaa mitataan.


Uudessa kaupungissa ihan Juutalaiskorttelin liepeillä oli myös Pohadka niminen lelukauppa, jossa oli edullisesti Schleichin fantasia-hahmoja, mutta ei juuri muuta nukkekotisilmään sattuvaa. Vastapäätä tätä kauppaa ostin turistipuodista 1:12 kokoisen viulun noin 5 eurolla.


Tässä siis nukkekotilöytöni Prahasta, pari hiekkakivistä taloa, viulu, sohvakalusto, sänky ja kerrossänky. Koko satsille hintaa tuli alle 40 euroa. Suosittelen siis ainakin hintojen ja laadun puoleen Prahaa nukkekotiharrastajille, vaikka ostosten eteen joutuu vähän vaivaa näkemäänkin. Itse olen hyvin tyytyväinen löytäessäni vihdoinkin käsityötä olevia rustiikkisia, uniikkeja talonpoikaishuonekaluja.


2 kommenttia:

  1. Johan on kivan oloinen lelukauppa ja hienot ostokset olet siellä tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo oli kyllä löytö. Ja olihan Praha muutenkin ihana kaupunki täynnä nukkekodin näköisiä taloja. Kiitos kommentistasi :)

    VastaaPoista