maanantai 30. kesäkuuta 2014

Mattoja, hatturasioita, valaistus ja aulan viimeistelyä.

Viikonloppuna sainkin paljon aikaiseksi nukkekotirintamalla. Nyt tuntuu inspiraatio purreen kovasti, vielä kun löytäisi aikaa kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen. Ohessa kuvia viimeaikaisista näpertelyistä. Esittelen myös huoneet, joiden kattoihin sain viikonlopun aikana valot kiinnitettyä.


Pihlajamäen kirpputorilta Helsingistä löysin kivan pienen pöytäliinan, josta tein porrasmatot ja paljon muitakin mattoja niihin plantaasin huoneisiin, joista matot vielä puuttuivat.


Hatturasiat ovat aikanaan Askaretasta ostamiani valmiita pahvisia aihioita, jotka olen maalannut ja koristellut aikakauteen sopiviksi. Kyllä nyt on prameaa.


Plantaasin pienemmässä lisäsiivessä, ensimmäisessä kerroksessa, on suuri vierashuone. Sängyn päädyn koristelin Askaretasta ostamallani metallikoristeella ja vanhoilla korun osilla. Tämä huone alkaa olla valaistusta myöten valmis. Peilin kun saan vielä kiinnitettyä pesupöydän ylle ja tehtyä valeoven plantaasin saliin, niin huone on pääpiirteittäin valmis. Millähän nuo peilit, taulut yms kannattaa kiinnittää seiniin?


Ensimmäisessä kerroksessa palvelijoiden huoneen vierestä löytyy plantaasin sali. Tämäkin huone alkaa olla valeovea vaille valmis.


Ensimmäisen kerroksen aula. Porrastasanne vaatii vielä kaidetta paikalleen. Porrasmattoihin olen todella tyytyväinen.


Aulan oikealla puolella ensimmäisessä kerroksessa on musiikkisali. Tännekin tarvitsee keittiöön vievän valeoven, ja rujot Tiimarin puutuolit kaipaavat vähän pehmustetta.


Toisessa kerroksessa sijaitseva Pénélopen makuuhuone on sängyn viimeistelyä vaille valmis.


Vähän tärähtänyt kuva, mutta menköön... Toisen kerroksen aulaa. Tänne tuli myös porrasmatot, kaiteet pitäisi vielä saada porrastasanteelle kiinni. Pieni porrastasanteen matto on kirpparilta ostetusta rahakukkarosta tehty. Fray Stay on kyllä jumalan lahja näitä minikokoisia tekstiilitöitä tehdessä. Helppo, vaivaton ja ei kankaat rispaannu.


Aulan oikealla puolella toisessa kerroksessa sijaitsee plantaasin työhuone. Täällä Solange, Benedict ja Jeffrey käyvät läpi plantaasin kirjanpitoa ja töitä. Tästä huoneesta tulee valeovi suuremman lisäsiiven toiseen kerrokseen, jossa sijaitsee ruokasali.


Suuremman lisäsiiven ruokasali. Portaat saivat yllensä matot, sali nkin lattialle on ilmestynyt matto, sekä tuoleihin pehmusteet. 


Ruokasalin oikealla puolella sijaitsee Solangen pieni makuuhuone. Tämäkin on peilin seinään kiinnitystä vaille valmis huone. Askaretasta ostamani toinen matto pääsi tähän huoneeseen. Pesupöydän tuoli kaivannee viimeistelyä.


Kolmannen kerroksen Isabellan, Benedictin ja Phillip-vauvan makuuhuone. Tännekin sain valon asennettua. Yhtään sähköjohtoa en ole vetänyt, vaan kaikki valot ovat led-valoja, jotka on kiinnitetty kattoihin joko magneeteilla tai kaksipuolisilla teipeillä. Sänky on vuodevaatteita vaille valmis.


Kolmannen kerroksen aula. Tämäkin huone kaipaa valeovea takaseinään, josta pääsee kaavailemaani neljänteen kerrokseen. Neljännessä kerroksessa tulisi olemaan toinen kattoterassi, observatorio ja vierashuone... Näköjään nälkä kasvaa syödessä. Ei tainnut riittää 15 huonetta, kattoterassi, hevostalli ja tilanhoitajan talo, kun suunnittelen jo uutta laajennusosaa. 


Kolmannessa kerroksessa, aulan oikealla puolella sijaitsee myös Morganin ja Ashleyn lastenhuone. Tämäkin huone kaipaa vielä vuodevaatteita. Matot tänne sain samaisesta kirpputorikangastilkusta, josta tein muitakin mattoja.


Suuremman lisäsiiven kolmannessa kerroksessa sijaitsee Émilien ullakkokamari. Tänne pääsi toinen Askaretasta ostamistani matoista. Viidestätoista huoneesta kolmessatoista on nyt valaistus. Ainoastaan suuremman lisäsiiven keittiöstä ja palvelijoiden huoneesta valaistus puuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti