maanantai 30. kesäkuuta 2014

Uusia ostoksia

Kesälomat oli ja meni, ja tein joitakin uusia ostoksia nukkekotiin reissuillani ympäri Suomen.


Kasvihuoneilmiöstä Nummi-Pusulasta löysin halvalla pitsiliinoja. Näistä ajattelin myöhemmin ommella päiväpeitteitä ja taitaa muutama päätyä plantaasin uuden laajennusosan sisäkattoihinkin.


Lappeenrannassa Valtakadulla on mielettömän hyvä Karjalan ompelukone niminen kauppa, josta löysin halvalla ohuita puuvillakankaita ja kaikenlaisia koristenyörejä.


Lappeenrannasta löysin myös Askaretta -askartelukaupasta nämä aarteet. Kuvasta jäi uupumaan pari nukkekodin mattoa, jotka tulevat Solangen ja Émilien makuuhuoneisiin.


Pihlajamäen kirpputorilta Helsingistä löysin tämän hauskan kankaan, josta teen mattoja, sekä pitkän pätkän pitsiä ja koristenyöriä.


Doloreksesta tilasin brodyyrinauhaa ja uuden sisäpalvelijan. Saanen esitellä Maum Sallyn. Hän on ollut Du Maurierin suvun palveluksessa pitkään, ja onkin Solangen oikea käsi plantaasilla. Maum Sallylla on jo ikää jonkin verran, onhan hän näynyt kaikkien Solangen tyttärien syntymän ja hoitanut heitä lapsesta saakka.


Tällaiset pari koristepatsasta löysin lapsuuden leluistani vanhempieni luona vieraillessa. Pääsevät jonkin plantaasin takan reunalle koristeeksi.


Ja mukaan on tarttunut myös tällaiset "aarteet". Viinitonkan pakkauksesta pahvisia koristeita, sekä viinipullon koristepussi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti