keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Uutisia nukkekotirintamalta

Viime aikoina en ole kerennyt oikein hirveästi nukkekotirintamalla mitään tekemään. Aika on mennyt paljolti töissä ja uutta asuntoa sisustaessa. Vähän kuitenkin edistystä on tapahtunut ja paljon ideoita löytyy. Vielä kun keksisi jostain ajan kaiken toteuttamiseen.


Tällä hetkellä harrastehuoneen nukkekotiseinä näyttää tältä. Tilanhoitajan mökki ja hevostalli on survaistu yhdelle ylimääräiselle pöydälle ikkunanurkaan, ja eivät oikein yhdessä mahdu samalle pöytätasolle. Saa nähdä, että miten ne sitten asettuu ajan kanssa. Toiseen päähän sain asetettua näppärästi vaunun, jossa on kolme laatikkoa ja kaksi hyllyä työkaluille, ompelutarvikkeille, liimoille, maaleille, kynille pensseleille jne. Yhdelle hyllylle sain ahdettua nukkekotikirjani ja Tigerista mukaan tarttuneen helmikirjailukojeen, jos vaikka mattoja pääsisi askartelemaan.


Tässä plantaasin päärakennuksen isompi lisäsiipi. Aika kamalassa kunnossa, mutta tuossa pääsee kyllä itseään toteuttamaan halutessaan. Alakertaan tulee keittiö ja palvelijoiden huone. Keskimmäiseen kerrokseen musiikkisali ja Solangen makuuhuone. Musiikkisalista tulee korkea tila, ajattelin sahata kolmannen kerroksen lattian kokonaan pois isomman huoneen kohdalta ja muuttaa huonetilan salimaisemmaksi. Kolmanteen kerrokseen pitää rakentaa väliseinä ja sinne tulee siis porrastasanne ja Émilielle pieni makuuhuone. 


Hobby pointista tarttui askartelumateriaalien ja maalien lisäksi matkaan kattohaikara. Hyvin kyllä noihin askartelu- ja nukkekotikauppoihin saa rahaa uppoamaan, kirppareista puhumattakaan. 


Plantaasin päärakennuksen pienemmän lisäsiiven päälle tulee kattoterassi. Tähän ajattelin rakentaa pergolan, kunhan vain kerkeän. Kartanon seinien värikin pitäisi pikkuhiljaa päättää. Kaiteet joka puolella on aika hyvässä valkoisessa maalissa, joten se pois sulkee valkoisen värin. Olisikohan lukijoilla ideoita seinien väriksi? Tämän terassin alla on yksi huone, johon tulee jonkinmoinen salonki, jota voi käyttää vierashuoneena.


Tässä vielä yksi kuva kaksosista; Ashleystä ja Morganista alkuperäisissä puvuissaan. Vähän on liian intialaiset mun makuun, mutta saa nyt kelvata toistaiseksi ennekuin pääsen ompelemaan näillekin uudet vaatteet. Siinä se varmaan lentää ärräpää jos toinekin kun noiden isompien nukkejen pukujen ompelukin on ollut niin "hauskaa". :D

Ikuisuusprojektia piisaa kyllä tässä harrastuksessa, välillä tulee ihan mieleen, että tuleekohan tää koskaan valmiiksi ja onko sitä haukannut vähän liian ison palan tämän 15 huoneisen plantaasin päärakennuksen, hevostallin ja tilanhoitajan talon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti