sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ivy Hillistä kuuluu kummia

Nimittäin lisää remonttia pukkaa, tällä kertaa lattioiden muodossa. Isomman lisäsiiven remontin innoittamana, päätin jatkaa tuhoon tuomittua plantaasin lattiapintojen rakentamista. Tällä kertaa vedinkin sitten linjat suoriksi ja päätin vähän soveltaa. Niin paljon kuin bambuverhoista kasatut "oikeat" lautalattiat minua kiehtoivatkin, tällä kertaa keskityin vähän erilaisiin lattiamateriaalivalintoihin. Ja homma alkoikin sujumaan, jos ei ihan kuin tanssi, niin ainakin nopeammin.


Kolmannen kerroksen Isabellan ja Benedictin huone sai korkkimattolattian, tuo on siis ihan oikeaa lattiamattoa, jota remontista jäi reilusti yli. Kahden huoneen lattiaan aikaa tuhraantui n. puoli tuntia, matto oli helppo leikata juuri oikean kokoiseksi. Ihanaa ja helppoa materiaalia. En nyt tiedä onko tuo pysyvä lattiaratkaisu, mutta ainakin tällä hetkellä mennään tällä. Lattiamatto on sen verran paksua ja raskasta, että pysyy paikallaan ilman liimauksia.


Morganin ja Ashleyn huone kolmannessa kerroksessa myöskin sai samasta materiaalista olevan lattian. Kolmanteen kerrokseen tulee myöskin pieni porrasaula, tuohon arkun & kynttiläpöydän ja portaiden väliin ajattelin rakentaa seinän ja tapetoida porrasaulan uusiksi. Portaiden taakse jää sopiva kulkuväylä ja tila oviaukolle kaksosten huoneeseen.
 

Isomman lisäsiiven kolmannessa kerroksessa olevan Émilien huoneen lattiaan tuli skräppipaperiprintti, jälleen kerran nopeaa ja vaivatonta. Ovi ja kaide mallina suunnilleen siinä mihin tulee väliseinä ja porrastasanne.


Samaa skräppipaperiprinttiä käytin myös musiikkisalin lattiaan.


Keittiön vieressä sijaitseva palvelijoiden huone sai lattiakseen aulasta purettua lautalattiaa. Jotenkin tuo oli sitten kuitenkin aulan lattiaksi liian tavallista. Sitä, mikä lattia aulaan sitten aikanaan tulee, en vielä paljasta ;) Härreguud, että toi palvelijoiden huoneen katto onkin hurjan näköinen. Milloinhan sitä olisi sitten rahaa vetää sähköistykset koko huusholliin ja keskittyä noihin kattoihin...


Tässä hyvinkin keskeneräinen keittiö. Lattiaksi valikoitui puujäljitelmätapettia. Paljoa ei vielä ole huonekaluja keittiöön, Pari puolikuntoista astiakaappia, ihana hella ja korillinen omenoita. En oikein tiedä, miksi tuo kylpyhuoneen lavuaari ja saviruukut tuohon yhteen nurkaan ovat ajautuneet, mutta eivät siis tule keittiöön jäämään. Kylpyhuonettahan tuohon aikaan tällaisissa kartanoissa ei ollut. Keittiöön olisi tarkoitus rakentaa muuri hellan taakse ja puolipaneeli jokaiseen seinään. Niin, ja rutkasti huonekaluja ja yksityiskohtia tietysti lisää. Ja kyllä, katto täälläkin menee uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti