maanantai 10. kesäkuuta 2013

Suuremman lisäsiiven tapetointia

Parin päivän vapaa töistä ja aikaa vihdoinkin paneutua nukkekoteihin. Alkoi tuo suuremman lisäsiiven kunto hirvittää siihen malliin, että päätin sitten aikani kuluksi aloittaa sisäosien pinta remontin lisäsiipeen.


Kuten kuvasta näkee, lisäsiiven kunto oli aika hirveä. Seinät ja katot irti toisistaan ja toimeksi. Tuon toisen kerroksen oviaukko ulos peitettiin ja tilalle tulee valeovi rakennuksen pääosaan. Noilla valeovilla ajattelin toteuttaa paljolti sellaisia ratkaisuja, kun en halua/osaa/pysty tekemään seiniin oikeita oviaukkoja.


Tässä tapetointivaihetta. Sisäovet ja portaat päätin jättää vaalean puun värisiksi tässä vaiheessa. Toisessa osassa petsasin kaikki tummaksi, ja nyt ajattelin kokeilla vaaleampia sävyjä.


Palvelijoiden huoneeseen tuli muuten samaa tapettia kuin pääosan aulaan. Aula menee uusiksi, on vähän liian tumma ja jotenkin nukkavierun oloinen sittenkin tuo tapetti aulaan.


Tässä oikeastaan ensimmäisen päivän saldo. Alhaalla vasemmalla keittiö, johon tuli oikeaa tapettia suunnilleen puoliväliin seinää. Alaosaan tulee sitten puupanelointi aikanaan. Lattiaan tuli puujäljitelmätapettia. Hirveen vähän mulla on mitään keittiöjuttuja. :/ Oma rastinsa niidenkin hankkiminen ja tekeminen. 

Keittiön vieressä alhaalla oikealla on palvelijoiden huone. Tapettina vanhaa tuttua skräppipaperia. Lattiana ollut marmorijäljitelmä saanee sopivamman paikan. Alunperin tähän tilaan piti tulla ruokakomero, mutta näin ne suunnitelmat muuttuu.

Toisen kerroksen vasemman puoleinen huone koki ehkä radikaaleimman ratkaisun nukkekodissani tähän asti. Sahasin koko katon pois ja tein huonetilasta korkeamman. Nyt musiikkisalissa on todellakin salimaista tunnelmaa. Tapetiksi käytin ohutta puuvillakangasta, vaikka aiemmista tapetointiurakoista kyseisellä materiaalilla olikin huonoja kokemuksia. Lopputulokseen olen kuitenkin todella tyytyväinen. Tekisi melkein mieli vetää edelliset kankaalla tapetoidut huoneet uusiksi. Nyt kun senkin osaa. :)

Toisen kerroksen oikean puoleinen huone on Solangen makuuhuone. Tähän huoneeseen tapetiksi valikoitui vaaleasävyistä nukkekotitapetti, jonka hommasin aikanaan minimaailmasta. Solange jo istuukin sängyllään, joka muuten sekin on keskeneräinen.


Kolmanteen kerrokseen tulee pieni porrastasanne ja Émilien makuuhuone. Sinne sijoitetaan väliseinä ja ihka oikea ovi (saa nähdä mitä siitä tulee). Emilien huoneeseen tulee aika vähän tapetoitavaa seinäpintaa, koska on ullakkohuone. Tapetiksi tuli samaiselta minimaailman reissulta toista tapettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti