tiistai 12. helmikuuta 2013

Lattian rakennusta, osa 2

Ivy Hillin lattian rakennus on jatkunut verkkaiseen tahtiin. Ensimmäisen kahden kerroksen neljässä huoneessa on nyt kaikissa lattia valmis. Melkeinpä voisin kiinnittää lattian, jos olisi kartanon rakennuspiirrustukset selvillä, että mihin kohtaan tulee listat lattiaan ja mihin vielä tehdään vale-ovia. Joutunut tässä sitten sitäkin pähkäilemään Plus että tämä lattian rakennus on hidasta siksikin, että on auttamattoman tylsää. Ehdotuksia tuli jo, että jos vaan printtilattiat laitat. Helppous kyllä niissä houkuttaa, mutta onhan se nyt huomattavasti kauniimpi pinta, kun on "oikeasta" laudasta tehty, niin kuin oikeissakin taloissa.


Tässä siis kahden ensimmäisen kerroksen neljän huoneen lattiat petsattuna kuivumassa. Jälleen kerran petsinä käytin Folk Artin petsejä. Sopii myös allergikoille, kun ei haise millekään. :) Vähän ikävästi salamalla toi valkoinen paperi pilkottaa tuolta lautojen välistä. Todellisuudessa ei siis näy kyllä noin pahasti, tuskin ollenkaan.


Koska lattian rakennus on NIIN mielenkiintoista, niin päädyin välillä maalaamaan/koristemaalaamaan taulun kehyksiä. Oli ihan pakko tehdä ne nyt, kun ovat lojuneet laatikossa vuosia. :D


Tässä vielä taulujen lopputulos. Kuvissa edesmenneitä sukulaisiani. Pintakäsittelyyn käytetty Folk Artin Mahogany -petsiä ja samaa sarjaa olevaa hopeista maalia.


Kun sain lattiat paikoilleen, tyhjensin aulatilasta ja yläkerrasta kaikki huonekalut ja muun krääsän valmiimpiin huoneisiin, jotta pääsin ottamaan mittoja lattiasta ja tekemään pohjista kaavoja. Seuraavaksi olisi sitten keskellä sijaitsevan aulan lattian vuoro. Positiivinen puoli on se, että vaikka lattian osia tuleekin kaksikerroksiseen aulaan neljä kappaletta porrastasanteet mukaan lukien, niin kappaleet ovat verrattain pieniä. Pieni tilanpuute kyllä välillä vaivaa tässä askartelussa. Nytkään ei ole oikein muuta paikkaa sijoitella noita kalusteita, nukkeja ja tavaroita kuin valmiimmat huoneet.


Porrastasanteiden osat sain liimattua kasaan tänä aamuna. Vielä kaksi isompaa osaa aulasta odottaa vuoroaan.


Tässä loput aulaan tulevat lattialaudat valmiiksi pätkittynä oikeaan mittaan. Laskin, että kartanoon tulee kaiken kaikkiaan 14 huonetta. Tässä keski-osassa huoneita on 8, ja yksitellen käsineen kiinnitettäviä lattialautoja on 408 kappaletta. "Innolla" odotan kahden muun osan rakennusta. Ja kyllä, tämänkin laskelman tein ennemmin kuin lattiaa, jota minun olisi todellisuudessa kuulunut tehdä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti