perjantai 1. helmikuuta 2013

Lattian rakennusta, osa 1

Ivy Hillin lattian valmistus on alkanut. Aikamoinen urakka tuo onkin. En ihan arvannut, että tuosta noin työlästä ja tylsää tulee. Lattialankkujen pätkimistä oikean mittaiseksi ja liimaamista kangas-, paperi-, tai pahvialustaan. Sen jälkeen liimaroiskeiden hiomista ja maalaamista/petsaamista. Aika tylsä työvaihe nukkekodin rakentamisessa, mutta siltikin tärkeä. :/


Tässä puretaan puusäleikköverhoa lattialankuiksi. Tämä työvaihe oli nopea ja hauska(kin).


Tässä sitten puretun verhon materiaalit, joita tuli pelastettua. Paljon ruskeaa lankaa, jota voi hyödyntää vaikka nukkien hiuksiksi, pari ruskeaa puista vedintä, joista tulee ruukkuja, pakusmpaa nyöriä ja metallirinkuloita. Ja sitten itse lautapino. :)


Tässä sitten mallaillaan lautoja muotoon leikatun paperisen lattialevyn päälle. Note to self: paperi ei hyvä alusmateriaali. Pitänee kokeilla tukevampaa pahvia tai kangasta seuraavaksi. 

Ennen kuin tämä nyt jo valmis valmis versio liimataan kiinni lattiaan, pitänee vielä ottaa palasesta kaavat itselle, jotta voi samalla sapluunalla valmistaa kolmeen saman kokoiseen huoneeseen sarjatyönä identtiset lattiat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti