lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tallinna ja kolme sisarta

Terveisiä Tallinnasta! Tällä viikolla tuli vierailtua lahden toisella puolelle. Nukkekotimatkailua ei kauheasti tullut harrastettua, Kinkepoodissa ei ollut kuin turkisvaatteita, ja askartelukauppaan asti en sitten ikinä päätynyt. Mutta jotain pientä siltäkin saralta löytyi.


Itsessäänhän Tallinnan Vanhassa kaupungissa on monia taloja, joista olisi kivaa askarrella nukkekotiversioita.


Yhdessä lelukaupassa olisi ollut tällainen hirsipienoismallisetti. Vähän harmittaa, ettei tuo mukaan tarttunut, tuostahan olisi voinut kehitellä vaikka minkälaisen 1900-luvun alun maatilamiljöön. Fimoa yms askartelutavaraakin olisi löytynyt paikallisista kirjakaupoista, mutta hinnat olivat niissä(kin) Suomen luokkaa, niin sinne ne jäi hyllyihin.



Solaris -ostoskeskuksessa oli jonkun animaatioelokuvan pienoismalleja. Hauskoja ja yllättävän pikkutarkkoja maisemalaatikoita taisi olla toistakymmentä. :) Nämä olivat miniatyyriharrastajalle hauska yllätys.


Ivy Hillin lastenhuoneeseen ostin Kolme sisarta nimisen hotellin pienoismallin. Kooltaan juuri passeli nukkekodin nukkekodiksi, ja jotenkin osuva, kun Ivy Hillissäkin on kolme sisarta; Isabella, Pénélope ja Émilie. Kolme sisarta on rakennettu 1300-luvulla ja ovat siis alunperin olleet kauppiaiden taloja, joissa on  samassa rakennuksessa sijainneet niin varasto- kauppa- kuin asuintilatkin. Jokaisessa talossa on ollut aikakauden eestiläisille rakennuksille tyypillinen ratkaisu käyttää ylimpiä kerroksia varastotiloina, jonne on voitu vinssillä nostaa tavarat suoraan sisään talon edustalta.

2 kommenttia:

  1. On varmasti ollut kiva matka - ja tuo hotelli ON kivan, olen yöpynyt siellä! Silloin ei ollut pienoismallia missään näkyvillä, olisin heti ostanut ;)

    VastaaPoista
  2. Aijaa? Nykyään taisi noita keraamisia pienoismalleja olla vähän jokaisesta Vanhan kaupungin talosta. :)

    VastaaPoista