torstai 10. huhtikuuta 2014

Huonekalujen tuunausta

Kyllästyin joidenkin valmikalusteiden tylsään ulkomuotoon ja päätin vähän muokata niistä enemmän ajan henkeen sopivia.


Honkkarin lipasto ja vaatekaappi, sekä Tiimarista aikanaan ostamani arkku saivat kaikki yhtenäisen koristuskaiverruksen koristenauhasta, lisäksi laitoin vaatekaapin oveen vanhasta rannekorusta irroittamani koristehelmet. Myös arkkuun kiinnitin helmikoristeet kantokahvoiksi.


Arkkuun helmistä kantokahvat, vaatekaappiin pitsistä ja koristehelmistä kaiverrukset oviin.


Vanhoista pullonkorkeista tulee rosetteja kattoihin, joihin kiinnitetään magneettiledit. Muovikorkista ja pitsinauhasta uusi valaisimen kupu rikkoutuneen tilalle ja peiliinkin pitäisi kehykset keksiä...


Kaksosten huoneen arkkuihin koristehelmistä kantokahvat, peiliin kehykset samaisista helmistä ja pitsistä.


Tässä vielä korjaamani valaisin. Entinen kupu tuhpoutui täysin käyttökelvottomaksi, joten liimasin muovisen korkin päälle pitsiä ja siten koko komeus lamppuun kiinni liimalla.

Kattoja ja listoja

 Tällä viikolla olen ryhdistäytynyt nukkekotiprojekteissa oikein urakalla. Päätin vihdoinkin aloittaa plantaasin suuremman lisäsiiven sisäkattojen valmistuksen. Ohessa katot kiinnittymässä paikoilleen. Vähän joutui dvd-elokuvilla tukemaan liimauksia.


Tässä kuva liimausoperaatiosta. Katot valmistin samaan tapaan kuin muutkin kartanon sisäkatot; tapettia, skräppipaperia tms oikean kokoisen pahvilevyn päälle, ja siihen sitten koristeet kaikesta mitä sattuu löytymään.


Tässä lähikuvaa keittiön katosta. Koristeena käytetty sräppipaperia, kakkupaperia, kultaisia pahvi- ja puuaihioita, sekä puisia rannekorun osia.


Keittiö kokonaisuudessaan.


Solangen makuuhuone, koristeena käytetty skräppipaperia, vanhasta tyynystä irrotettua koristenauhaa, pitsisiä pöytäliinoja ja vanhasta amppelista irrotettuja simpukoita. Keskellä huonetta katossa rosettina kultainen kuohuviinipullon korkki, johon saa näppärästi magneettiledin kiinnitettyä. Samaan hengenvetoon päätin myös asentaa suuremman lisäsiiven listat.


Palvelijoiden vaatimattomampi huone. Koristeena kakkupaperia. Tänne asensin myös listat.


Émilien ullakkokamari on vihdoin valmis! Vinokatto tapetoitu samalla kuosilla kuin seinät, ja pahvista rakentamani väliseinät paikallaan. Oli tuossa kyllä värkkäämistä, mutta lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. :)


Ruokasalin listoja ei ole vielä kiinnitetty, mutta lisäsin katon rajaan koristenauhaa koristelistaksi. Portaat johtavat pienelle porrastasanteelle, josta käynti Émilien ullakkokamariiin.


Tässä vielä lähikuvaa porrastasanteesta.


Myös pienemmän lisäsiiven vierashuone sai listat paikalleen.


Ja  kun kerran innoistuin listoja asentamaan niin ajattelin samaan hengenvetoon vielä aulan kaksi ensimmäistä kerrostakin askarrella niiden osalta valmiiksi.