torstai 31. lokakuuta 2013

Ostoksia nukkekotin

Tilasin Minimaailman nettikaupasta vähän tavaraa nukkekotiini. Suuri snadi -tapahtumasta jäi sen verran budjetista ylijäämää, että pääsin hankkimaan vähän kaikkea tarpeellista. Pahoittelut kuvien huonosta laadusta, salamaa joutui käyttämään, kun oli jo niin myöhä eilisiltana, kun innoissani halusin saada kaiken kuvattua.


Isabellan ja Benedictin huone alkaa valmistumaan. Talon suurin vaatearkku on siirretty heidän huoneeseensa, lisäksi Minimaailmasta tuli heidän huoneeseensa kauan odotettu vaatekaappi, joka odottaa pintakäsittelyä nurkassa. "Nyt kun meillä on enemmän säilytystilaa, niin voidaan sinullekin hankkia uusia vaatteita" Isabella huudahtaa iloisena.


Morganille ja Ashleylle tilasin 2 nallea, rummut, puujunan, haavin, helmitaulun, lastenkirjoja, aakkospalikat ja nallekirjatuet. Lastenhuoneeseen minulla ei tätä ennen ollutkaan vielä kauheasti tavaraa. Myös kaksosten koirat; Rufus ja Fern tulivat ihmettelemään uutta tavaranpaljoutta.


Pénélope on tullut alakerran saliin ihailemaan uutta kynttelikköä. Uusina ostoksina myös vihreä ompelurasia ja Pénélopelle käsipeili.


Ivy Hillin aulaan hankin sateenvarjotelineen, jossa kaksi sateenvarjoa. Solangen saksanpaimenkoiraperhe myös kuvassa.


Työhuoneeseen tuli lisäksi gramofoni ja sulkakynä mustepullossa. Tässä kuvassa valaistus on kohdallaan, johtuen siitä, että tämä huone ja Pénélopen huone ovat tällä hetkellä ainoita, joihin olen saanut pysyvät valot asennettua. Josko viikinloppuna riittäisi aika siihen, että saisi vihdoin keskityttyä valaistukseenkin.

lauantai 26. lokakuuta 2013

Muuttokuorma saapunut Ivy Hilliin

Suuri Snadi tapahtumasta tuli ostettua kaikenlaista nukkekotitavaraa Ivy Hillin plantaasille. Plantaasin rouvat ovatkin tulleet pihalle katsastamaan muuttokuorman tavaroita.


Isabella miettii kovasti mihin sijoittaa esi-isien taulut. Pesupöydän, pesuvadin ja kannun palvelijat saavat kantaa kolmanteen kerrokseen hänen ja Benedictin huoneeseen. Purjelaivan pienoismalli ja 5-haarainen kynttelikkö pääsevät alakerran saliin.


Solange on tyytväinen uudesta sängystä ja vaatekaapista. Kun pienemmän lisäsiiven remontti valmistuu, niin nämä pääsevät hänen huoneeseensa.


Celeste ja Dilcey ovat tulleet plantaasin pihalle toivottamaan tervetulleeksi uuden palvelijan, Phoeben. Phoebe on tuonut muuttokuorman mukana myös siivousvälineitä talon palvelusväelle.


Ruokasalin katto koki viime yönä kriisin, kun kaksipuolisella teipillä kiinnitetty led-putki tipahti alas repien katon mukanaan. Täytyy taas askarrella uusi katto kakkupaperista.

tiistai 1. lokakuuta 2013

Kattoja ja tulisijoja

Pienemmän lisäsiiven sisäkatto, sekä kaikki päärakennuksen katot on nyt vihdoinkin valmiina ja paikoilleen liimattu. Aikamoinen urakka oli koko hommassa, eikä niiden kattojen paikoilleen liimaaminen ollutkaan sitten ihan helpommasta päästä. Jouduin kääntämään koko nukkekodin lappeelleen, ja tukemaan liimaukset milloin minkäkinlaisilla viritelmillä. Onneksi löytyyi talosta kirjoja ja dvd-bokseja. Eikä itse koristeetkaan katoissa kärsineet mittavia vahinkoja.


Pienempään lisäsiipeen tulee naispuoliselle palvelusväelle huone. Vähän on vielä keskeneräistä täällä, mutta hyvä tästä tulee. :)


Pénélope-neiti haaveilemassa budoaarissaan. Seuraavaksi pitäisi käydä tuon pylvässängyn kimppuun. Muutoin huone alkaa olemaankin jo aika edustuskelpoinen, sähkötkin on saatu Class Ohlsonin Led-putkilla aikaan.


Toisen kerroksen työhuone/kirjasto. Tännekin sain väsättyä uuden takan, siitä lisää vähän myöhemmin. Myös muutamia kukka-asetelmia kokosin valmiiksi.


Musiikkisalin enkelitakasta puuttuu vielä taustamuuri. Näköjään kynttilänjalat ovat ottaneet osumaa ja katuneet. Noh, katossa kuitenkin ruusukoristeluita.


Alakerran sali. Vähän suttuinen kuva.


Myös ruokasalin takan sain valmiiksi.



Tässä ensimmäisen kerroksen aula. Tähän aulaan olen tosi tyytyväinen, varsinkin kun sitä vertaa aikaisempaan synkkään ja tunkkaiseen tilaan. Vielä vähän listoja ja porrastasanteiden viimeistely + kaiteet, niin tämä tila alkaa olemaan valmiina. Kaakeliuuni Minimaailmasta ostettu valmis printti, kukkaruukut itse askarreltuja.


Aulan toinen kerros, edelleenkin hyvin tyytyväinen koko aulan lopputulokseen. :)


Ja viimeisenä aulan kolmas kerros. Koko kolmannen kerroksen lattiaan tulee tummaa puuta tuon korkkimuovimaton tilalle.


Tässä vielä askartelemani takat. Työhuone-kirjaston takka sai tällaiset koristeet ylleen. Koristenyöriä, laserleikatut puukoristeet, pari koristenappia, pokaali ja käkikello.


Ja tässä ruokasalin takka. Hopeakoristeinen peili, koristenyöriä ja laserleikatut puukoristeet.


Keittiön viereinen palvelusväen huonekin alkaa valmistua. Tosin ihan vahingossa vaan, tänne kun päätyy kaikki ne huonekalut, jotka ei oikein minnekään muualle kelpaa tai sovi. :D