keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lattian rakennusta, osa 3

Aika jälleen päivittää Ivy Hillin lattian rakentamisen kuulumisia. Hitaasti etenee kuin Iisakin kirkon rakennus. Nyt on ensimmäisen kahden kerroksen lattiapinnat valmiina ja paikoillaan. Toki kiinnitetty lattioita ei vielä ole, eikä listoja, eikä jne...


Vähän sai jo tavaroita paikalleen, vielä olisi kolmannen kerroksen lattioiden teko. 


Vähän sisäkuvaa ensimmäisen kerroksen aulasta ja lattiasta. Portaatkin paikoillaan, porraskaiteet taas ei. :)


Pénélopen makuuhuone toimii väliaikaisvarastona musiikkihuoneen tavaroille lattiaremontin ajan.


Viikonloppuna tuli käytyä Lappeenrannassa, ja oli taas pakko ostaa vähän lisää kaikkea tarpeellista. Vaatekaappi, peili ja hedelmäkori Viipurinportin Woodparkista. Folk Artin petsi & maalit, lintuhäkki ja vesikannu+pesuvati+potta-yhdistelmä kauppahallin mielettömän hyvästä Askaretta -askarteluliikkeestä.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Lattian rakennusta, osa 2

Ivy Hillin lattian rakennus on jatkunut verkkaiseen tahtiin. Ensimmäisen kahden kerroksen neljässä huoneessa on nyt kaikissa lattia valmis. Melkeinpä voisin kiinnittää lattian, jos olisi kartanon rakennuspiirrustukset selvillä, että mihin kohtaan tulee listat lattiaan ja mihin vielä tehdään vale-ovia. Joutunut tässä sitten sitäkin pähkäilemään Plus että tämä lattian rakennus on hidasta siksikin, että on auttamattoman tylsää. Ehdotuksia tuli jo, että jos vaan printtilattiat laitat. Helppous kyllä niissä houkuttaa, mutta onhan se nyt huomattavasti kauniimpi pinta, kun on "oikeasta" laudasta tehty, niin kuin oikeissakin taloissa.


Tässä siis kahden ensimmäisen kerroksen neljän huoneen lattiat petsattuna kuivumassa. Jälleen kerran petsinä käytin Folk Artin petsejä. Sopii myös allergikoille, kun ei haise millekään. :) Vähän ikävästi salamalla toi valkoinen paperi pilkottaa tuolta lautojen välistä. Todellisuudessa ei siis näy kyllä noin pahasti, tuskin ollenkaan.


Koska lattian rakennus on NIIN mielenkiintoista, niin päädyin välillä maalaamaan/koristemaalaamaan taulun kehyksiä. Oli ihan pakko tehdä ne nyt, kun ovat lojuneet laatikossa vuosia. :D


Tässä vielä taulujen lopputulos. Kuvissa edesmenneitä sukulaisiani. Pintakäsittelyyn käytetty Folk Artin Mahogany -petsiä ja samaa sarjaa olevaa hopeista maalia.


Kun sain lattiat paikoilleen, tyhjensin aulatilasta ja yläkerrasta kaikki huonekalut ja muun krääsän valmiimpiin huoneisiin, jotta pääsin ottamaan mittoja lattiasta ja tekemään pohjista kaavoja. Seuraavaksi olisi sitten keskellä sijaitsevan aulan lattian vuoro. Positiivinen puoli on se, että vaikka lattian osia tuleekin kaksikerroksiseen aulaan neljä kappaletta porrastasanteet mukaan lukien, niin kappaleet ovat verrattain pieniä. Pieni tilanpuute kyllä välillä vaivaa tässä askartelussa. Nytkään ei ole oikein muuta paikkaa sijoitella noita kalusteita, nukkeja ja tavaroita kuin valmiimmat huoneet.


Porrastasanteiden osat sain liimattua kasaan tänä aamuna. Vielä kaksi isompaa osaa aulasta odottaa vuoroaan.


Tässä loput aulaan tulevat lattialaudat valmiiksi pätkittynä oikeaan mittaan. Laskin, että kartanoon tulee kaiken kaikkiaan 14 huonetta. Tässä keski-osassa huoneita on 8, ja yksitellen käsineen kiinnitettäviä lattialautoja on 408 kappaletta. "Innolla" odotan kahden muun osan rakennusta. Ja kyllä, tämänkin laskelman tein ennemmin kuin lattiaa, jota minun olisi todellisuudessa kuulunut tehdä. ;)

perjantai 1. helmikuuta 2013

Lattian rakennusta, osa 1

Ivy Hillin lattian valmistus on alkanut. Aikamoinen urakka tuo onkin. En ihan arvannut, että tuosta noin työlästä ja tylsää tulee. Lattialankkujen pätkimistä oikean mittaiseksi ja liimaamista kangas-, paperi-, tai pahvialustaan. Sen jälkeen liimaroiskeiden hiomista ja maalaamista/petsaamista. Aika tylsä työvaihe nukkekodin rakentamisessa, mutta siltikin tärkeä. :/


Tässä puretaan puusäleikköverhoa lattialankuiksi. Tämä työvaihe oli nopea ja hauska(kin).


Tässä sitten puretun verhon materiaalit, joita tuli pelastettua. Paljon ruskeaa lankaa, jota voi hyödyntää vaikka nukkien hiuksiksi, pari ruskeaa puista vedintä, joista tulee ruukkuja, pakusmpaa nyöriä ja metallirinkuloita. Ja sitten itse lautapino. :)


Tässä sitten mallaillaan lautoja muotoon leikatun paperisen lattialevyn päälle. Note to self: paperi ei hyvä alusmateriaali. Pitänee kokeilla tukevampaa pahvia tai kangasta seuraavaksi. 

Ennen kuin tämä nyt jo valmis valmis versio liimataan kiinni lattiaan, pitänee vielä ottaa palasesta kaavat itselle, jotta voi samalla sapluunalla valmistaa kolmeen saman kokoiseen huoneeseen sarjatyönä identtiset lattiat. 

Sekalaisia hankintoja

Tässä joitakin sekalaisia hankintoja nukkekotiin.


Peililipasto on Lappeenrannan ABC:n lahjatavaramyymälästä, hopeiset patsaat maalattuja pääsiäismunafiguureja, viherkasvit, lamppu ja pieni arkku kirpputorilöytöjä, laverisohva itse tehty balsasta. Hajuvesipullot ja hatturasia myös itse tehtyjä.


Tämä setti musiikkisaliin tuli ostamani Hong Kongin nukkekodin mukana. Urut muovia, sohvakalusto jotain puuta tms.


Tallin kissoja.Osa lapsuuden leluja, osa juuri ostettuja. Koska tallin vintti on tällä hetkellä askartelutarvikkeiden säilytyspaikka, ovat kissat olleet evakossa plantaasin päärakennuksessa jonkin aikaa. Tässä poseerataan toisen kerroksen aulassa.


Vierailuja nukkekotikaupoissa

Talven aikana olen vieraillut pariinkin otteeseen Minimaailmassa, aina kun rahat ovat siihen antaneet myötä. Tässä joitakin niiden reissujen satoa. :)


Astiahylly ja divaani ruokasaliin, muutama kampauspöydän tuoli Isabellan ja Pénélopen makuuhuoneisiin, samoiten kuin yöpöydät tytöille ja Pénélopelle vielä kampauspöytä. Solangen työhuoneeseen radio, maapallo, ja piippu tuhkakuppeineen talon vielä esittäytymättömälle miesväelle. Myös naulakko aulaan takertui samalta reissulta mukaan.


Toisella reissulla ostinkin sitten kolme takkaa, vähän tapettia talon vielä rakentamattomiin huoneisiin ja kaksi kaakeliuunipahvia.


Viikonloppureissulla Porvoossa tuli myös pistäydyttyä Riimikossa. Kaksi sohvapöytää, läjä kirjoja ja kahvimylly tuli saaliksi siltä reissulta.

Nukke- ja nallemarkkinoiden satoa

Viime vuotisilta nukke- ja nallemarkkinoilta ostin tosi edulliseen hintaan joitakin huonekaluja. Tässä nyt niistä kuvia, kun kerran innostuin kuvaamaan.


Värimaailmaaltaan kyllä sekalainen joukko huonekaluja, mutta osasta kun vetää pinnat uusiksi, niin uskoisin, että näihin jotain tolkkua saa. :) Matala senkki menee pintakäsittelyn jälkeen Ivy Hillin aulaan, kirjoituspöytä Solangen työhuoneeseen ja sininen astiakaappi keittiöön. Lopuista kahdesta en ole vielä varma.


Solangen työhuoneeseen päätyvät myös nojatuolit ja kirjahylly. Flyygeli pääsee musiikkihuoneeseen ja kulmahyllystä en ole vielä aivan varma. Lisäksi mukaan tarttui nukke- ja nallemarkkinoilta paljon astioita ja koriste-esineitä, joita en nyt tähän hätään kuvattavaksi löytänyt. Lienevät pakattu jonnekin hyvään jemmaan kartanon lattian teon tieltä.